De ene maakte zijn basisdebuut voor AS Roma, de ander keerde na 3,5 maand terug in de basis. Voor Ola Solbakken en Rick Karsdorp was het een mooie avond in Rome. Zij wonnen met AS Roma van Hellas Verona met 1-0. Solbakken maakte de enige treffer.

Op slag van rust schoot Solbakken, op aangeven van Leonardo Spinzzola, beheerst de bal in de verre hoek. Karsdorp had een handshake over voor de Noorse doelpuntenmaker. Solbakken kwam deze winter transfervrij over van de Noorse superploeg Bodø/Glimt.

Strijdvaardige pot Karsdorp

Karsdorp deed het niet slecht. De Nederlander mist wedstrijdritme, maar gooide veel strijdlust in zijn spel. Iets wat trainer José Mourinho hem eerder juist verweet. Hij vond de Nederlander maar laconiek. 20 minuten voor tijd haalde Mourinho zowel Solbakken als Karsdorp naar de kant.

Roma op weg naar Champions League-voetbal

Roma was een stuk beter, maar het bleef spannend tot de laatste minuut. De punten zijn binnen en Roma klom naar de 3e plaats. De achterstand op nummer 2 Internazionale is 3 punten. AC Milan staat 4e met evenveel punten. Napoli gaat in Italië freewheelend op de titel af met op dit moment een voorsprong van liefst 15 punten.