Trainer Peter Bosz was met Olympique Lyon dicht bij een punt tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Een Argentijnse aanvaller besliste echter diep in blessuretijd de Franse topper: 2-1. Nee, het was niet Lionel Messi en ook niet Angel Di Maria, nee de naam luidde Mauro Icardi.

Messi voor, Messi achter. Alles draaide in de Franse topper natuurlijk weer om de Argentijnse sterspeler. En actief dat hij was, samen met zijn partners Neymar en Kylian Mbappé en deze keer ook nog met zijn Argentijnse maatje Angel Di Maria. Het hielp allemaal niet, weer wist La Pulga niet tot scoren te komen.

De nummer 30 van PSG was dichtbij. Hij probeerde ook alles en vond een paar keer doelman Anthony Lopes op zijn pad. De mooiste poging van Messi was een vrije trap. Met nonchalance schoot hij de bal op de rechterkruising van de lat en paal.

Braziliaanse samba bij Lyon

PSG was een stuk beter, maar prompt was daar in de 2e helft Lucas Paqueta. De Braziliaanse nummer 10 van Lyon was het eindstation van een knappe counter. Het Braziliaanse vreugdedansje daarna was nog mooier.

Niet veel later was er een Braziliaans dansje aan de andere kant. Het Zwanenmeer, welteverstaan. Neymar greep zijn tegenstander Malo Gusto in het strafschopgebied vast, worstelde even, en ging vervolgens als de sierlijke zwaan zoals we hem kennen, naar de grond. De scheidsrechter trapte er toch weer in en wees naar de stip. Zelfs de VAR vond de act van Neymar een pingel waard.

Neymar dacht natuurlijk niet: laat ik zo aardig zijn om de penalty aan Messi te gunnen. Nee hij nam de strafschop zelf. En ondanks dat Paqueta vertelde waar hij zou schieten, dook Lopes toch de andere hoek in.

Messi met een veelzeggende blik naar Pochettino

Wissel? Ik?!

Vervolgens het meest verbazende moment van de wedstrijd. Messi wordt gewisseld. Dat was lang geleden. En woest dat de Argentijn was. Hij gaf geen handje aan zijn coach Mauricio Pochettino. Mokkend zat hij op de bank en zag hij hoe zijn landgenoot, die als invaller later het veld in kwam, de bal hoog in de lucht voor zijn kop kreeg. Want oh ja, Icardi heeft PSG ook nog. En hij vloog in de lucht en kopte sierlijk raak. Het leek een beetje op een kopbal van, je raadt het al: Lionel Messi.