Chelsea heeft het gewoon geflikt: als ‘underdog’ de Champions League winnen! Niemand had voor dit seizoen voorspeld dat de Londense ploeg de finale zou winnen. Maar ze doen het wel gewoon! In de finale werd Manchester City verslagen. In een verrassend leuke wedstrijd werd het 1-0.

Trainer Thomas Tüchel van Chelsea wist al voor de wedstrijd dat hij Pep Guardiola in de zak had. In de 2 eerdere ontmoetingen dit seizoen won de Duitser telkens van de Spanjaard. Maar toch werd Manchester City tot favoriet gebombardeerd. Maar de sterren van City gaven niet thuis.

Weinig kansen City

Chelsea was eigenlijk gewoon de betere ploeg. Dat was ook duidelijk in de tweede helft, toen City maar 1 schot op doel had. En ze stonden toen al 1-0 achter en waren dus op zoek naar die gelijkmaker. Maar echt grote kansen kreeg de ploeg niet. Eigenlijk had Christian Pulisic zelfs de 2-0 moeten maken, maar hij schoot ‘m voorlangs.

Gemaskerde Rüdiger, huilende De Bruyne

De aandacht ging ook veel uit naar Antonio Rüdiger. Hij speelde met een masker op, wat sowieso opvallend was. Maar hij beukte in de 2e helft ook City’s grote ster Kevin De Bruyne uit de wedstrijd. Huilend ging de Belg naar de kant.

Goal van 80 miljoen

Huilen deed hij nog een keer toen hij zag dat zijn teamgenoten het niet voor elkaar kregen om de gelijkmaker te maken. Dus bleek de enige goal van de wedstrijd ook meteen de winnende: Kai Havertz, de man van 80 miljoen, scoorde zijn eerste Champions League-goal in 20 duels.

Chelsea wint dus de Champions League en zit bij de loting voor de groepsfase van de Champions League in pot 1. Manchester City als kampioen van Engeland ook.