Ajax kon Liverpool een half uur prima bijbenen in de Johan Cruijff ArenA, toch werd er vrij kansloos met 3-0 verloren. Waar dat aan lag? Liverpool was uiterst efficiënt met de kansen die het kreeg, Ajax miste er met name in het begin een hoop.


“We sloegen op de juiste momenten toe”, was dan ook de logische conclusie van Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. “Het was van te voren ook wel te verwachten dat het lastig zou worden in de openingsfase, dat Ajax daarin zou gaan stormen. Zij moesten winnen en dus wisten we wat we konden verwachten, maar we hebben die fase overleefd”, zei Van Dijk na afloop bij RTL7.

Volwassen

“Richting het einde van de eerste helft beginnen we te voetballen en net voor rust slaan we toe. Dat was voor ons een goal op het juiste moment. Net na rust scoorden we nog 2 keer en dan is het klaar. Je weet dat zij na rust moeten komen, maar we slaan snel toe en dan is het game over. Daarna hebben we krachten kunnen sparen met wat wissels en frisse benen in het veld kunnen brengen, waardoor Ajax het zwaar had. Dat hebben we bij vlagen goed gedaan, al kan het bij ons nog veel beter”, verzekerde Van Dijk.

Brobbey

Van Dijk speelde lange tijd tegenover de oersterke Brian Brobbey, met wie hij mooie duels uitvocht. “Ik vind hem een groot talent. Hij is snel, sterk en kan goed afwerken. Hij had vooraf gezegd dat hij zou gaan scoren, maar dat heeft hij niet gedaan. Of hij straks van waarde kan zijn voor Oranje op het WK? Natuurlijk heeft hij zijn kwaliteiten, maar dat is aan de bondscoach.”