Hoewel hij zondag maar 3 minuten op het veld stond in de gewonnen uitwedstrijd tegen Paderdorn (0-2), kon FC Nürnberg-aanvaller Virgil Misidjan zijn geluk niet op. De oud-speler van Willem II en het Bulgaarse Ludogorets maakte na 575 dagen eindelijk zijn rentree als profvoetballer. “Ik ben gelukkig en dankbaar voor dit moment na zo’n lange tijd”, aldus Misidjan in Bild. “Dat we als ploeg hebben gewonnen, maakte het perfect. Het was een mooi gevoel.”

Misidjan heeft een zware periode achter de rug. De aanvaller uit Goirle kreeg vorig jaar een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd vanwege mishandeling. Dat gebeurde in een tijd dat hij revalideerde van een zware knieblessure. Eenmaal daarvan genezen raakte hij dit seizoen geblesseerd aan zijn enkel.

11 mei 2019
Misidjan kwam vorig seizoen helemaal niet in actie. Zijn laatste wedstrijd speelde hij met Nürnberg op 11 mei 2019 tegen Borussia Mönchengladbach, toen nog in de Bundesliga. In Paderborn, waar Misidjan vlak voor tijd mocht invallen bij de nummer 12 van de 2. Bundesliga, werd zijn lange wachten eindelijk beloond.