Het was Athletic Bilbao óf Villarreal die naar de kwalificaties van de Conference League zouden gaan. Villarreal moest winnen als ze alles zelf in eigen hand wilden houden, en dat deden ze. Tegen FC Barcelona werd het 0-2 voor Villarreal. Athletic Bilbao verloor met 1-0 van Sevilla. Zij eindigen dus op de 8e plek.


Villarreal was de gehele wedstrijd de betere ploeg tegen FC Barcelona dat nergens meer voor speelde. Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis, had een mindere dag, in het bijzonder Adama Traoré. Bij de 2 doelpunten van Villarreal had hij een negatieve hoofdrol. Vlak voor rust had Villarreal een mooie aanval die van achteruit begon.

Matige Traoré

De opkomende back van Villarreal Alfonso Pedraza, de man van Traoré, liep weg uit zijn rug en kreeg een steekbal de 16 in. Hij schoot de bal in het net, 0-1 voor Villarreal. Bij de 0-2, na de thee was het nog steeds niet ‘je van het’ bij Traoré. Hij wilde op de achterlijn een bal wegwerken, maar schoot deze dwars door zijn eigen 16-meter gebied heen. Het was als een voorzet die voor de voeten van Moi Gomez belandde. Die wist daar wel raad mee en schoot de bal in de kruising.

Kwalificaties Conference League

Met de winst kan Villarreal zich gaan opmaken voor de kwalificaties voor de Conference League. Dit seizoen speelde de gele duikboot in de Champions League en verraste het vriend en vijand. De club kan dus volgend jaar wederom op een Europees podium spelen, dan wel in de Conference League.