Olympique Lyon heeft verrassend de Ligue 1-koppositie uit handen gegeven. In eigen huis ging de Franse sensatie met 1-2 onderuit tegen Montpellier. Hierdoor beleefde Memphis Depay een beroerde verjaardag.

27 kaarsjes blies de aanvaller van het Nederlands elftal zaterdag uit. Een overwinning als kers op de verjaardagstaart kwam er echter niet. Téji Savanier en Elye Wahi waren de sta-in-de-weg voor Lyon. Daar kon de tegentreffer van Lucas Paqueta vlak voor het rustsignaal geen verandering in brengen. Memphis en zijn maten rammelden in de slotfase nog aan de poorten van Montpellier, die onbeantwoord dicht bleven.

Fraaie reeks ten einde

Daarmee kwam er een einde aan een fraaie reeks van Lyon, dat 5 duels op rij won en zichzelf daarmee een uitstekende plek op de ranglijst verschafte. Memphis kon zijn ploeg niet over het dode punt helpen. Zijn seizoensbijdrage bleef daarmee steken op 13 goals en 6 assists.

PSG

Omdat Paris Saint-Germain eerder op de avond met 2-1 won van OGC Nice, heeft de regerend landskampioen de koppositie heroverd. Of dat zo blijft, valt te bezien. Lille OSC heeft namelijk nog een wedstrijd voor de boeg. De aankomende tegenstander van Ajax in de Europa League neemt het zondagmiddag nog op tegen Brest. Met een overwinning van Sven Botman en co stoot Lille PSG van de koppositie. Beide ploegen hebben hetzelfde aantal punten gescoord, maar Lille heeft dus nog een wedstrijd te spelen.