Al Hilal heeft op het wereldkampioenschap voor clubs voor een stunt gezorgd door Flamengo te verslaan. De Saudische voetballers versloegen de Brazilianen in het Marokkaanse Tanger verrassend met 3-2.

Tegen de verhoudingen in kwam Al Hilal al na een paar minuten op voorsprong. Salem Al-Dawsari benutte een strafschop. Na 20 minuten was het echter alweer gelijk. Pedro scoorde voor de Brazilianen.

Nieuwe penalty

Diep in de extra tijd van de 1e helft kreeg Al Hilal opnieuw een pingel en ook nu schoot Salem Al-Dawsari weer raak. De Argentijn Luciano Vietto vergrootte de voorsprong tot 3-1 na 70 minuten. In extra tijd schoot Pedro er nog een in voor de Zuid-Amerikanen, maar verder kwam Flamengo niet.

Rode kaart

Flamengo speelde wel de hele 2e helft met 1 man minder, nadat Gerson vlak voor de rust een rode kaart pakte.

Real Madrid?

De andere halve finale gaat woensdag tussen Real Madrid, de winnaar van de Champions League, en het Egyptische Al-Ahly. De finale is zaterdag in Rabat. Kan Al Hilal daar opnieuw gaan verrassen? Een club buiten Europa en Zuid-Amerika won het WK voor clubs nog nooit…