Bondscoach Senol Günes heeft alle vertrouwen in een goede afloop van de uitwedstrijd van zijn Turkse nationale voetbalploeg tegen het Nederlands elftal. ΅We hebben de touwtjes in handen”, zei hij tijdens een persconferentie in de Johan Cruijff Arena.

“Wij staan bovenaan.” Turkije heeft na 5 wedstrijden 1 punt meer dan Oranje.

Druk

Bondscoach Günel staat wel onder druk in Turkije na 3 verloren groepswedstrijden op het EK en het gelijkspel van woensdag tegen Montenegro (2-2) in de WK-kwalificatie. Ook de winst van zaterdag op Gibraltar (3-0) had volgens zijn criticasters hoger mogen uitvallen.

Turkije verspeelde in maart ook al 2 punten tegen Letland (3-3). “Als je 4 punten verliest tegen Letland en Montenegro krijg je kritiek”, besefte Günes. “Maar we hebben ook met 4-2 van het Nederlands elftal gewonnen en Noorwegen hebben we met 3-0 verslagen. Laten we daar vertrouwen van krijgen. We staan nog steeds bovenaan.”

Wel of geen Kökcü?

Günes wilde zijn basisformatie voor het duel met het Nederlands elftal niet prijsgeven. Feyenoorder Orkun Kökçü mocht vorige week invallen tegen Montenegro en had zaterdag een basisplaats tegen Gibraltar. Halil Dervişoğlu, geboren in Rotterdam, mocht zaterdag invallen tegen Gibraltar en opende de score.