Steven Gerrard is niet langer coach van Aston Villa. Dat heeft de club uit Birmingham laten weten via haar online kanalen. Het ontslag van Gerrard volgt op de verliespartij tegen Fulham (3-0) van donderdag.


Het statement op de eigen website is kort maar krachtig: “Aston Villa kan bevestigen dat hoofdcoach Steven Gerrard de club per direct heeft verlaten. We willen Steven bedanken voor zijn harde werk en zijn inzet en wensen hem het beste voor de toekomst.”

Slechte seizoenstart

Het ontslag van de 42-jarige coach van Villa komt na een slechte seizoenstart. De club staat op een 17e plek, net boven de degradatiezone. In 11 wedstrijden wist Gerrard met de club pas 9 punten te pakken (2 keer winst, 3 maal gelijk). De verloren wedstrijd tegen Fulham bleek het laatste zetje voor het bestuur om hem te ontslaan.

2e seizoen bij Villa

Daarmee komt voor Gerrard een vervelend einde aan zijn 1e baan als hoofdcoach in Engeland. Daarvoor was hij 3 seizoenen lang de manager van Rangers FC. Vorig seizoen eindigde hij met Villa als 14e in de Premier League.

Wie Gerrard gaat opvolgen, is nog niet bekend. Volgens diverse Engelse media zou Mauricio Pochettino een goede kans maken om de oud-Liverpool-speler op te volgen.