Tottenham Hotspur, het blijft een raar team. Vorige week ging de ploeg er in de FA Cup nog af tegen een ploeg uit het Championship, deze avond speelde het Everton ondersteboven. Op eigen veld werd het team van Donny van de Beek helemaal scheel getikt: 5-0.


Al voor rust was het gat geslagen. Michael Keane (eigen doelpunt), Heung-min Son en Harry Kane zorgden voor de goals. En Everton? Everton was aanvallend en verdedigend onmachtig.

Waar gebruikt Everton de rust voor?

Een jantje dus voor rust, tijd dus voor Everton-trainer Frank Lampard om zijn team eens flink toe te spreken. Of dat gebeurd is valt te betwijfelen, 30 tellen na de thee lag de 4-0 er alweer in. Invaller Sergio Reguilón vergrote met zijn eerste balcontact de zorgen voor Everton. Via nogmaals Kane werd het zelfs nog 5-0.

Tottenham Hotspur sluit door de zege aan bij het rijtje clubs dat vecht om een Champions League ticket. Die stand ziet er nu als volgt uit:

3. Chelsea – 26-53 (+35)

4. Arsenal – 25-48 (+12)

5. Manchester United – 28-47 (+7)

6. West Ham United – 28-45 (+11)

7. Tottenham Hotspur – 26-45 (+8)

Everton kan beter naar beneden kijken. De degradatiestreep komt nu wel erg dichtbij. Het gat met de 18e plek, die aan het einde van het seizoen degradatie betekent, is nog maar 1 puntje. Wel heeft Everton een wedstrijd minder gespeeld dan Burnley dat 18e staat.