Thierry Henry is geen fan van de VAR. De Franse oud-topvoetballer, tegenwoordig assistent van bondscoach Roberto Martinez bij België, vindt dat het vaak te lang duurt totdat de videoarbiters achter de tv-schermen een beslissing hebben genomen.


Voor de 45-jarige Henry gaat de lol daardoor van het spelletje af. “In het voetbal lopen we nog steeds achter, we hebben zoveel te leren”, zei Henry tijdens een sportconferentie in Londen.

‘Kan ik juichen? Of toch niet?’

“In het American football, rugby, cricket, tennis of welke sport dan ook is alles heel snel duidelijk. Het vervelende aan de VAR in het voetbal vind ik dat hij niet snel genoeg is. Je hebt steeds te maken met iemand die waar dan ook de beelden terugkijkt en de situatie nog kan veranderen”, legde Henry uit.

“We willen zien dat de wedstrijd gewoon doorgaat. En we willen doelpunten kunnen vieren. Nu weet ik soms niet of ik wel op kan springen als we scoren. Kan ik juichen? Of toch niet? Het wachten op de VAR haalt de lol uit het spel.”

Grote successen

Henry veroverde in 1998 met Frankrijk op het WK in eigen land de wereldtitel. De Franse aanvaller vierde ook heel wat successen met Arsenal en FC Barcelona. Henry gaat eind dit jaar met de ‘Rode Duivels’ in Qatar op jacht naar de WK-beker.