Marokko is er weer bij op het WK. De Leeuwen van de Atlas versloegen dinsdagavond Congo in de finale van de play-offs. Dat gebeurde overtuigend in het Stade Mohamed V in Casablanca: 4-1. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1. Ook Tunesië, Ghana en Senegal plaatsten zich dinsdag voor het WK.


Tarik Tissoudali, geboren in Amsterdam, was belangrijk voor zijn nationale ploeg. De huidige speler van AA Gent maakte vlak voor rust de 2-0 en daarmee besliste hij de wedstrijd.

Veel goals

Man of the Match werd Tissoudali niet, die eer was weggelegd aan Azzedine Ounahi. De 21-jarige middenvelder van Angers scoorde 2 keer. Achraf Hakimi maakte het 4e doelpunt. De mooiste van de avond kwam op naam van Ben Malango. De Congolees nam op zijn borst aan en ramde de bal achter de kansloze Yassine Bounou. Veel meer dan een eretreffer werd het niet.

WK met Ziyech en Mazraoui?
Bij Marokko spelen uiteraard veel jongens die een affectie hebben met Nederland. Het is maar de vraag of Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui van de partij zijn in Qatar. Beide spelers liggen overhoop met bondscoach Vahid Halilhodzic. De grote vraag is of Halilhodzic op het WK nog de trainer is.

Overige uitslagen:

Ghana – Nigeria: 1-1 (0-0)

Senegal* – Egypte: 1-0 (0-1) *Senegal wint na strafschoppen

Tunesië – Mali: 0-0 (1-0)

Algerije – Kameroen**: 0-1 (1-0) ** verlenging