Totale chaos bij het duel tussen KV Mechelen en Standard Luik in de Belgische Jupiler Pro League. De thuisclub stond al na 18 minuten spelen op een 3-0 voorsprong en dat viel bepaald niet goed bij de supporters van de bezoekende club.

Na 20 minuten spelen vlogen er vanuit het vak met Luik-fans tientallen tennisballen het veld op.

Verhaal halen

Het duel werd even stilgelegd en de stadionspeaker riep om dat er niets meer op het veld mocht worden gegooid. Als dat wel zou gebeuren, zou de wedstrijd worden gestaakt. Toen de spelers vervolgens voor het begin van de 2e helft klaar stonden op het veld, kwamen meerdere supporters van Luik het veld op. Ze gingen verhaal halen bij de spelers van hun club, zonder dat hen een strobreed in de weg werd gelegd. Even later zochten ze de tribune weer op.

De scheidsrechter wilde de wedstrijd in deze omstandigheden niet door laten gaan en haalde de spelers voor 10 minuten van het veld. De Mechelse politie besloot vervolgens dat de wedstrijd verder kon gaan. Het duel eindigde in 3-1. Denis Mihai Dragus scoorde in de 82e minuut nog namens Standard.