Wát een stunt van Cremonese! De hekkensluiter van de Serie A won dinsdag na penalty’s van koploper Napoli in de Coppa Italia. Napoli verslikte zich in Cremonese, dat er na 120 minuten (2-2) penalty’s uitsleepte.

Charles Pickel zette de bezoekers na 18 minuten op voorsprong. Cremonese hield die 1-0 maar even vast, want in de 33e minuut zorgde Juan Jesus voor de gelijkmaker. Een paar minuten later draaide Giovanni Simeone het om: 2-1 voor Napoli. Vervolgens bleef het lang spannend, maar leek er niet meer te worden gescoord. Tot de 87e minuut, toen Felix Afena-Gyan de gelijkmaker scoorde: 2-2!

In de 100e minuut kreeg Leonardo Sernicola, aanvaller van Cremonese, zijn 2e gele kaart. De hekkensluiter van de Serie A moest met 10 man verder, maar hield stand! Het kwam dus op penalty’s aan. Afena-Gyan zorgde uiteindelijk ook voor de winnende penalty!

Cremonese

Cremonese staat in de Serie A onderaan en won nog geen enkele keer. Er werd 7 keer gelijkgespeeld en 11 keer verloren.