Real Madrid kan de titel in LaLiga al van een afstandje ruiken. Maandagavond won de ploeg van trainer Carlo Ancelotti dankzij het superduo Benzema/Vinicius van Real Mallorca: 3-0. Toch waren er niet alleen maar blije gezichten bij Real Madrid, aanvoerder en topscorer Karim Benzema viel met een blessure uit.


Real Mallorca hield zich knap staande op het eiland, alleen ze schoten zichzelf in de voet. Idrissu Baba verspeelde simpel de bal en via Benzema kwam de bal bij Vinicius. De Braziliaan poortte de keeper van Real Mallorca: 1-0.

Zelfde duo, zelfde effect

Benzema zorgde met de pass op Vinicius alweer voor zijn 11e assist dit seizoen en even later volgden doelpunt 21 en 22 in LaLiga. Na een flitsende aanval tussen Vinicius en Benzema werd de Braziliaan gevloerd in het 16 metergebied: penalty. Benzema faalde niet en verdubbelde de marge.

Even later maakte Benzema ook de 3-0 met een fraaie kopbal, maar daarbij raakte hij wel geblesseerd. Met volgende week El Clásico op het programma tegen FC Barcelona zullen er wel wat zorgen zijn bij ‘De Koninklijke’.