Liverpool, de eigenaren dan, willen maar al te graag meedoen aan de Europese Super League – een toernooi met daarbij alleen maar topclubs. Dat werd maandagochtend bekend. Op diezelfde dag moesten de Reds nog een potje spelen tegen een team waar ze natuurlijk niet zo warm van worden: Leeds United. Super League of niet, Liverpool wist niet eens te winnen.

Het zal naar alle waarschijnlijkheid komen doordat Liverpool zich niet meer kan opladen voor deze wedstrijden, na het horen van de plannen van de Super League… Leeds United pakte verdiend een punt: 1-1.

Nu even serieus

Liverpool vecht nog om een plek bij de bovenste 4, waar de Champions League-tickets worden verdeeld als alles blijft zoals het blijft. In de race om een plekje daar liet de ploeg van Jürgen Klopp maandagavond dure punten liggen. Liverpool kon bij winst de 4e plek overnemen van Chelsea, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Lang leek het goed te gaan, maar Diego Llorente kopte in de 87e minuut de terechte gelijkmaker binnen. Heel de 2e helft was er de druk op het doel van Liverpool, dat uiteindelijk bezweek. Liverpool kwam in de 1e helft op voorsprong na een mooie treffer van Sadio Mané.