Sunderland, die afgelopen jaren klap na klap te verwerken kreeg, heeft eindelijk weer een kans om uit de League One te ontsnappen. Het bereikte maandagavond de play-offs voor promotie door 1-1 te spelen tegen Sheffield Wednesday. Dit was genoeg, omdat de 1e wedstrijd met 1-0 gewonnen werd. Ze treffen Wycombe Wanderers in de finale op Wembley.


Vorig seizoen behaalde de Black Cats ook al de play-offs, maar strandde toen in de halve finale. Dit jaar overleefden ze die fase dus wel. Het ging allemaal niet vanzelf, pas in de blessuretijd was het Patrick Roberts die de gelijkmaker maakte. Deze was nodig omdat een kwartier voor tijd Sheffield Wednesday-spits Lee Gregory een goal maakte.

Licht aan de horizon voor Sunderland

Sunderland dat vanaf het seizoen 2-16/2017 een verschrikkelijke tijd beleefde, kan nu eindelijk weer hopen op succes. Sunderland degradeerde 2 maal op rij, en in de pogingen tot promotie slaagden zij ook niet. Het 1e jaar in de League One waren ze bijna gepromoveerd maar werd de play-off finale verloren van Charlton Athletic. In het 2e seizoen werden ze 8e en waren de play-offs ver uit zicht.

Nu staan ze dus wederom in de finale van de play-offs en kunnen ze stiekem weer hopen op Championship-voetbal. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 21 mei tegen Wycombe Wanderers. Die onder Sunderland eindigde in de competitie.