Het is nog ver weg, maar Tottenham Hotspur kan op zondag 25 april eindelijk weer eens een prijs winnen. De ploeg van José Mourinho won disndagavond in de halve finale van de League Cup met 2-0 van stadgenoot Brentford, de nummer 4 van het Championship, en staat dus in de eindstrijd.

De laatste prijs die Tottenham Hotspur won was ook de League Cup. Op 24 februari 2008 werd op Wembley met 2-1 gewonnen van Chelsea door goals van Dimitar Berbatov en John Woodgate. Sindsdien groeide Spurs uit van middenmoter naar subtopper naar topploeg, zelfs resulterend in de Champions League-finale in 2019. Daarin was Liverpool echter te sterk. Over 3,5 maand mag Spurs dus gaan proberen voor het eerst in ruim 13 jaar weer een prijs te pakken. De finale van de League Cup op Wembley wordt meestal eind februari al gespeeld, maar is nu 2 maanden uitgesteld in de hoop dat er dan weer fans aanwezig kunnen zijn.

Kopbal = 1-0

Sissoko kopte in de 12e minuut geheel vrijstaand een voorzet van de Spaanse linksback Sergio Reguilón binnen.

Wedstrijd in het slot
In de 63e minuut dacht Brentford op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Ivan Toney werd op aanreden van de VAR afgekeurd wegens nipt buitenspel. Na voorbereidend werk van Harry Kane en Tanguy Ndombele gooide Son de wedstrijd in de 70e minuut in het slot. Son, die afgelopen weekend zijn 100e goal voor Spurs maakte, scoorde nu 16 keer in 25 duels dit seizoen.Rood
Brentford-middenvelder Josh Dasilva kreeg in de 84ste minuut nog rood, maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Dasilva haalde met zijn tackle wel het scheenbeen van de Deense middenvelder Pierre-Emile Højbjerg flink open.