SoccerAid is een wedstrijdorganisatie voor het goede doel in Engeland. De zanger Robbie Williams is de grote man achter deze liefdadigheidswedstrijd. Dit jaar gaat de bijdrage naar UNICEF. Een groep mannen uit het Verenigd Koninkrijk namen het op tegen WORLD XI in het London Stadium. Onder andere Evra, Cech, Jamie Carragher, Gary Neville, zanger Liam Payne en Andriy Shevchenko waren van de partij.


In London stadium namen een mix van influencers, YouTubers maar vooral legendarische voetballers het op tegen elkaar. Dit allemaal in het teken van SoccerAid, een liefdadigheidswedstrijd die elk jaar gehouden wordt in Engeland. Ieder jaar komen er weer mooie namen voorbij die het veld betreden. Zo was bij WORLD XI Arsene Wenger van de partij als coach en vonden we Usain Bolt als captain in de spits.

Opbrengst

In de rust zorgde Robbie Williams voor een ‘Half-Time Show’ en na de wedstrijd, die gewonnen werd door WORLD XI, maakte hij de opbrengst van de avond bekend en die loog er niet om: 15.673.728 pond. Dat alles gaat dus naar UNICEF.