Wát een wedstrijd hebben we dinsdagavond gezien in de achtste finale van de Champions League. Op Anfield heeft Real Madrid huisgehouden tegen Liverpool: 5-2 voor de bezoekers. En dat terwijl de Madrilenen – die nu met 1 been in de kwartfinale staan – nog met 2-0 achterkwamen.


De return staat op 15 maart op het programma in Madrid.

Liverpool zat na een kwartier op rozen. Eerst zorgde Darwin Nunez voor de 1-0 met een geweldig hakje, na een voorzet van Mohamed Salah. De Egyptenaar maakte zelf de 2-0, nadat hij de bal afpakte van een schutterende Thibaut Courtois.

1-0 van Nunez:

2-0 van Salah:

Vinicius Junior zorgde even later voor de aansluitingstreffer en maakte daarna ook de 2-2. Waar Courtois eerst in de fout ging, daar was het Alisson Becker die de bal vol tegen Vinicius aanschoot. De Braziliaan had niet eens door dat-ie scoorde: 2-2.

2-1 van Vinicius:

2-2 van Vinicius:

Na een sensationele 1e helft stormde Real Madrid keihard verder na de thee. Eder Militao kopte al snel de 3-2 binnen. Zo stond Real Madrid opeens met 3-2 voor, in plaats van 2-0 achter. En het werd nog erger voor Liverpool, want Karim Benzema schoot de bal tegen Joe Gomez aan: 4-2.

De 3-2 van Militao:

De 4-2 van Benzema/Gomez:

Na een slippertje van Fabinho op het middenveld kon Real Madrid weer eens uitbreken. Benzema maakte opnieuw een doelpunt. Op het moment van schrijven heeft de UEFA de 4-2 namelijk op zijn naam gezet. Om aan alle twijfel een einde te maken wilde Big Benz écht scoren: 5-2.

De 5-2 van Benzema: