Liverpool is er op eigen veld niet in geslaagd de 1-3 achterstand in de kwartfinale Champions League tegen Real Madrid goed te maken. Na 90 minuten en een beetje stond de beginstand nog altijd op het scorebord: 0-0.

Dat had vooral te maken met de voorhoede van Jürgen Klopp. Sadio Mané en Mohamed Salah gingen allebei vliegend van start, maar vooral de Egyptenaar had het vizier niet op scherp én pech in de afronding. Liverpool mistte liefst 15 kansen!

Kansenregen

Zo ging Salah in de 1e helft nat toen hij alles goed deed, behalve bij het afdrukken en daar uit balans oogde. Mané’s voorzetten waren gevaarlijk, maar vonden geen eindstation. Illustrerend was hoe Salah ruim na het uur alle rust had voor het doel van Thibaut Courtois, maar ook dié bal er niet in kreeg.

Real daarentegen begon heel enthousiast maar hervond al gauw de controle door hard, scherp en goed georganiseerd te spelen. Als een hecht team trok de ploeg van Zinedine Zidane, met de klus een week eerder al geklaard, de pot zonder tegengoal naar zich toe.