Ryan Giggs heeft alsnog besloten op te stappen als bondscoach van Wales. De Welshman was al eigenlijk sinds november 2020 geen eindverantwoordelijke meer bij de nationale ploeg. Hij trok zich destijd terug omdat hij was gearresteerd wegens mogelijk huiselijk geweld.


De voormalige buitenspeler van Manchester United zou zijn ex-vriendin psychisch en fysiek hebben mishandeld. De aanklachten heeft hij altijd ontkend. Volgens berichten zijn er vorderingen in de zaak, waardoor hij nu heeft besloten om ontslag te nemen. De uitspraak volgt overigens pas op 8 augustus.

‘Het gaat om Wales, niet om mij’

“Het was een eer om Wales te leiden, maar dit is het beste voor iedereen. We moeten ons nu volledig focussen op het WK en dat kan niet met telkens geruchten rond mijn positie als bondscoach. Daarom heb ik dit besluit genomen”, aldus Giggs.

Interim leidde Wales naar WK

Robert Page was de interim-bondscoach sinds eind 2020 en leidde Wales naar de eerste WK-deelname sinds 1958. Page mag nu waarschijnlijk aanblijven als permanente bondscoach. De FA van Wales zal dat later nog moeten bevestigen.