Ronald Koeman heeft in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona zijn eerste prijs gepakt. Zijn ploeg was zaterdagavond met dikke cijfers de baas over Athletic Bilbao. In La Cartuja werd het een Nederlandse show, want Frenkie de Jong schitterde in de 4-0 zege.

De middenvelder van Barça en het Nederlands elftal brak in de 2e helft de bekerfinale open. Eerst was hij de aangever bij de 1-0 van Antoine Griezmann, 3 minuten later scoorde Frenkie zelf de 2-0. Daarmee was Bilbao eindelijk gebroken na een moeizame eerste helft. Check de assist en goal van Frenkie hier!

Messi showt zijn skills ook nog even

Daarna ging het dus ook hard met de score. Lionel Messi scoorde op aangeven van Frenkie (assist nummer 2 dus) de 3-0 en even later ook nog de 4-0. Daarmee werd het een harde afstraffing voor Bilbao, dat 2 weken geleden ook al de Copa del Rey-finale van 2020 verloor van Real Sociedad.

Feest voor Koeman

Maar in Barcelona en bij Koeman is het dus feest. Het is de eerste prijs van de Nederlandse trainer bij de Spaanse topclub. Barça is ook nog in de race voor de landstitel in La Liga. De club staat 2 punten achter op koploper Atletico Madrid en vecht ook nog met aartsrivaal Real Madrid om het kampioenschap.

Niet z’n eerste Copa del Rey

Overigens is het niet de eerste keer dat Koeman de Copa del Rey wint. In 2008 won hij, vlak voor zijn ontslag, ook de Spaanse beker met Valencia.