Ronald Koeman zag dat zijn FC Barcelona thuis kansloos verloor van Bayern München (0-3). De Nederlandse coach gaf na afloop aan teleurgesteld te zijn, maar niet verbaasd.

“Er is teleurstelling omdat je hier thuis verliest, maar het kan gebeuren als je kijkt naar de aanvallende keuzes die we hebben”, aldus Koeman.

Luuk de Jong

Barça miste onder andere Ansu Fari, Ousmane Dembélé en aankoop Sergio Agüero. Luuk de Jong begon in de spits, maar kon geen potten breken. “Dit was het beste wat we konden doen”, vond Koeman. “We begonnen goed en dan volgt er een ongelukkige manier om op achterstand te komen. Naarmate wedstrijd vordert zie je het verschil tussen ons. Het verschil in wissels zegt genoeg.”

Niveauverschil

Koeman zag dat Barça een paar niveaus minder was dan Bayern. “Je wil het niet accepteren, maar je moet het accepteren”, aldus Koeman. “Zij zijn qua fysieke gesteldheid verder. We hebben te weinig spelers van het allerhoogste niveau. We hebben veel jonge spelers, zij worden heel goed, maar daar heb je in wedstrijden zoals vandaag tegen Bayern niks aan.”

Frenkie de Jong

“Bayern was fysiek superieur aan ons”, keek Frenkie de Jong terug. “Het is het begin van het seizoen, we hebben nog tijd om te verbeteren, maar het was duidelijk dat ze vandaag sterker waren. We kregen geen druk op ze. Ze hadden een overtal in het midden. Dat deden zij goed en dat deden wij minder.”

De middenvelder komt dan ook tot de conclusie dat Barça kansloos was tegen de Duitse grootmacht. “Vanavond hadden wij eigenlijk niks te vertellen. Ze hebben dikverdiend gewonnen.”