Ronald Koeman ging kansloos onderuit met Barcelona in de Champions League bij Benfica: 3-0. De toekomst van de Nederlander kan wel eens aan een zijden draadje hangen bij de Catalanen, maar zelf houdt hij vertrouwen.

“Het is een harde nederlaag en als de mensen binnen de club de situatie niet herkennen, dan ziet het er wel slecht uit voor mij ja”, sprak de oefenmeester voor de camera van RTL7. Daarmee doelt Koeman op de smalle selectie en vele blessures.

“We hebben niet eens een rechtsbuiten. We hebben op dit moment niet geluk en ook niet de echte klasse voorin. We leven in een wereld waarin blijkbaar dat als je verliest dat er geen vertrouwen is en als je wint is dat vertrouwen er wel.”

Wissel Piqué

Tegen Benfica ging het al snel mis voor Koeman, al na 2 minuten keek hij tegen een achterstand aan. Na een halfuur spelen greep de oefenmeester in en haalde hij Gerard Pique naar de kant. “Piqué had al een gele kaart en kreeg bijna in de 25ste minuut bijna zijn 2e. Frenkie was voorin ook onderdeel van het missen van kansen, daarom is hij naar achteren gehaald.”

Frenkie de Jong heeft ondanks de slechte reeks vertrouwen in Koeman. “Maar ik weet niet hoe de president erover denkt. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we doorgaan.”