Real Sociedad is na de zege op Mallorca koploper in de Spaanse competitie. De Basken uit San Sebastián versloegen de bezoekers in eigen huis met 1-0 dankzij een doelpunt van Julen Lobete in de 90e minuut. Sociedad staat op 20 punten na 9 wedstrijden.

Dat zijn er 3 meer dan Real Madrid en Atlético Madrid. De 2 clubs uit Madrid komen dit weekend niet in actie. Ze hebben vrij gekregen van de Spaanse voetbalbond om zich voor te bereiden op de wedstrijden dinsdag in de Champions League.

Helft met 10 man

Sociedad speelde de hele 2e helft met tien man. Aihen Muñoz had in blessuretijd van de 1e helft na een tackle zijn 2e gele kaart gekregen. Sociedad knokte zich echter toch naar de 3 punten én dus de koppositie in La Liga.