Atlético Madrid blijft koploper van de Spaanse competitie. De ploeg van Diego Simeone speelde zaterdag gelijk tegen Barcelona en zag een dag later aarstrivaal Real Madrid punten verspelen tegen Sevilla. Real Madrid pakte in blessuretijd nog wel een puntje, waardoor het boven Barcelona op plek 2 staat.

Real Madrid kwam 2 keer op achterstand tegen Sevilla, maar wist zich iedere keer terug te knokken. Eden Hazard zorgde onbedoeld nog voor een puntje in de 94e minuut

Geen pingel Real Madrid, wel voor Sevilla
De wedstrijd was overigens niet heel bijzonder, beide ploegen speelden niet echt heel fraai voetbal. Wat wel voor spektakel zorgde, was de 76e minuut. Karim Benzema ging na een corner alleen af op Sevilla-doelman Bounou, die de Fransman uiteindelijk onderuit kegelde. Strafschop en rood voor de keeper zou je denken, alleen dat gebeurde niet. Sterker nog: Sevilla kreeg aan de andere kant een pingel.

Hoe dan? Eder Militao maakte een nogal klungelige handsbal en dat was uiteraard gezien door de VAR, die uiteindelijk ingreep. Ivan Rakitic benutte de penalty en dus leek Real Madrid op een nederlaag af te stevenen. Gelukkig voor hen maakte Hazard nog een gelukstreffer.

Dit is de stand in La Liga:

1. Atlético Madrid: 35-77 (+39)

2. Real Madrid: 35-75 (+34)

3. Barcelona: 35-75 (+47)

4. Sevilla: 35-71 (+22)

Onderling resultaat telt in de Spaanse competitie