Real Madrid heeft zaterdag in de Madrileense derby eenvoudig afgerekend met rivaal Atlético Madrid. In het stadion Alfredo di Stéfano boekte de ploeg van trainer Zinédine Zidane een 2-0 zege tegen een zeer zwak Atlético.

Real Madrid begon uitstekend aan de stadsderby. Casemiro opende na een kwartier al de score voor de Koninklijke, uit een corner van Toni Kroos.

Atletico dramatisch

De eerste helft werd vervolgens in een laag tempo afgewerkt, ook omdat het Atlético maar niet lukte grip te krijgen op de wedstrijd. Het ontbrak de ploeg van trainer Diego Simeone aan aanvalskracht en creativiteit. Het noteerde in de 54e minuut pas de eerste doelpoging. Thomas Lemar schoot de bal vanaf de rand van het 5-metergebied in het zijnet.

2-0

Na de vroege openingstreffer maakte ook Real Madrid weinig aanstalten om de score te verdubbelen. Daar slaagde de thuisploeg halverwege de tweede helft uiteindelijk wel in, nadat een fraaie uithaal van Dani Carvajal via de paal en de rug van Atlético-doelman Jan Oblak in het doel verdween.