Real Madrid heeft op koninklijke wijze de topper in LaLiga gewonnen. De strijd tussen de nummer 2 en 3 leek op weg naar een kleine verrassing met Valencia lang op voorsprong. In de 86e en 88e minuut draaide Real echter alles om: 1-2.

Natuurlijk waren het Vinicius Junior en Karim Benzema die de 3 punten regelden voor Real Madrid. De Braziliaan is de sensatie van de seizoenstart in Spanje. Met 5 doelpunten en 1 assist staat bij 2e op de topscorerslijst. Benzema is de absolute baas wat dat betreft. Hij heeft er al 6 inliggen en gaf ook nog eens 5 balletjes op een presenteerblaadje waardoor er 5 doelpunten vielen.

Toch zag het er lang niet uit dat Real Madrid zou winnen in Mestalla. Valencia kent een uitstekend begin van LaLiga en zette dat door in de topper tegen Real Madrid. De kansen werden echter niet afgemaakt en het stond lang 0-0. Hugo Duro maakte daar een einde aan in de 66e minuut. Valencia speelde prima maar moest toch 2 doelpunten slikken in de eindfase.

Bebrilde coach heeft de boel op orde in Valencia

Het leverde dus niets op, maar trainer Bordalas (die bebrilde coach die eerder met Getafe Ajax uitschakelde in Europa) heeft de boel goed op orde. Valencia streed immers vorig jaar nog even tegen degradatie.

Dankzij de remontada in extremis tegen Valencia gaat Real Madrid weer aan de leiding met 13 uit 5 en springt het over grote concurrent Atlético Madrid heen.