Een generaal-majoor uit Qatar heeft een listige redenering gevonden om bij het WK-publiek regenboogvlaggen af te pakken. Abdulaziz Abdullah Al Ansari zegt namelijk dat de WK-organisatie dat doet om de vlaggendrager ‘te beschermen’.


Al Ansari zegt dat publiek beter geen vlaggen of andere dingen mee kan nemen om steun uit te spreken voor de LHBTI-gemeenschap. Doe je dat toch, dan moet je die spullen inleveren.

Homofobie

“Als ik dat afpak, dan is dat niet vanwege homofobie”, zegt hij tegen The Indian Express. “Ik wil die persoon dan niet beledigen, maar beschermen. Want iemand anders gaat die persoon dan misschien aanvallen. Ik kan niet garanderen hoe anderen zich gaan gedragen.”

Elders

Heel leuk bedacht allemaal, maar daarna worden de woorden van Al Ansari alsnog streng: “Als je wil demonstreren over de LHBTI-situatie hier, doe dat dan maar in een maatschappij waarin dat wordt geaccepteerd.”

“Kom je hier tijdens het WK, ga dan naar de wedstrijd kijken en niet een politieke handeling verrichten. Beledig niet de hele Qatarese maatschappij.”