Cody Gakpo mag zich – bijna – speler van Liverpool noemen. De 23-jarige Eindhovenaar kreeg op 2e kerstdag toestemming van PSV om zijn Premier League-transfer af te ronden. Oranjes-WK-uitblinker kreeg zodoende alsnog zijn gewenste droomtransfer. Volgens Viaplay-analisten John van ‘t Schip en Cedric van der Gun is het een goede overstap.


De oud-voetballers zijn het eveneens eens over de transfersom. Hoewel de Eredivisie-topclub het bedrag niet bekendmaakte, bevestigde bestuurder Marcel Brands dat het om een recordbedrag ging. Naar verluidt ligt het rond de 50 miljoen euro.

“Voor PSV is dat mooi”, aldus Van ‘t Schip. “Tegenwoordig is het ook weer niet overdreven veel, maar zijn fantastische WK met 3 goals is het goed te begrijpen dat Liverpool hem erbij wil hebben. Zeker met de blessures waarmee zij op dit moment kampen.”

Gakpo’s concurrentie bij Liverpool

Bij The Reds zal Gakpo de concurrentiestrijd aan moeten gaan met topnamen als Luis Diaz en Diogo Jota. “Hij zal moeten wennen aan de snelheid van de Premier League”, merkte Van der Gun onder meer op. De voormalig Swansea-speler denkt dat Gakpo er qua duelkracht goed voorstaat in Engeland. “Hij zal zeker de kans krijgen in het begin en het dan moeten laten zien.”

Hierin kreeg hij bijval van Van ‘t Schip. “Hij is misschien niet gelijk gehaald als onbetwiste basisspeler, maar uiteindelijk wel met de bedoeling om ín de basis te komen. Hij zal echt wel aan spelen toekomen.”