De top 3 van de Premier League heeft woensdag geen steekjes laten vallen. Chelsea won van Watford (1-2), Manchester City pakte 3 punten uit tegen Aston Villa (1-2) en Liverpool denderde over stadgenoot Everton (1-4). Virgil van Dijk kreeg een gele kaart in de 80e minuut.

Grote man bij Liverpool was weer eens Mo Salah, die 2 goals voor zijn rekening nam. Hier zijn ze:

Chelsea

Hakim Ziyech is woensdagavond van grote waarde gebleken voor Chelsea. De ploeg van Thomas Tuchel had veel moeite met Watford, maar dankzij een knappe goal van Ziyech won de koploper van Engeland toch met 1-2.

Mason Mount had Chelsea voor rust op voorsprong gebracht, waarna Emmanuel Dennis nog voor de pauze de stand gelijktrok. Ziyech kwam in de 60ste minuut in het veld en had minder dan een kwartier nodig om voor de winnende treffer te tekenen. Uit een voorzet van Mount jaagde de voormalig Ajacied de bal tegen de touwen.

In de 12de minuut werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd, omdat een toeschouwer onwel was geworden. De scheidsrechter besloot tot de pauze om de hulpdiensten, waaronder de medische staf van beide clubs, hun werk te laten doen.

De samenvatting:

Liverpool

In de derby van Liverpool heeft de ploeg van Jürgen Klopp concurrent Everton veel pijn gedaan. Dankzij een uitblinkende Salah en een werelddoelpunt van Diogo Jota won Liverpool met 1-4 op bezoek in Goodison Park.

Dankzij een vroege goal van Henderson en een door Salah knap afgeronde counter stond Liverpool al in de 20ste minuut met 0-2 voor. Namens Everton deed Demarai Gray in de 1e helft nog wat terug, waardoor het een vermakelijk duel werd. Maar in de 2e helft rende Salah weer iedereen eruit en tikte hij de 1-3 binnen. Diogo Jota bepaalde de eindstand met een enorme knal in het dak van het doel: 1-4.