Portugal was goed op weg om stappen te zetten richting plek 6 op de coëfficiëntenranglijst, maar ondanks een wisselvallige week blijft Nederland daar sterk op zitten. Helaas is Frankrijk wel wat uitgelopen ten opzichte van Nederland.


Ajax had een perfecte start van wat een mooie coëfficiëntenweek had kunnen worden. Het pakte met de 4-0-overwinning op Rangers 0.400 punten. Donderdag pakte AZ ook 0.400 punten, maar daar hielden de volle bakken op. PSV speelde gelijk tegen Bodo/Glimt en dat leverde Nederland 0.200 punten op. Feyenoord verloor bij Lazio waardoor ze niks kregen.

Het aantal punten voor Portugal

Portugal heeft 2 ploegen in de Champions League: Benfica en Sporting Lissabon, die wonnen allebei. Mochten die overwinteren, levert dat bonuspunten op. Ook SC Braga wist donderdag te winnen van Malmö FF. Dat in totaal betekent 0.999 punten voor Portugal.

De ranglijst

Frankrijk staat dus nog steady op plek 5 met 51,664 punten. Op nummer 6 komt Nederland met 50,100 punten en daarna volgt Portugal met 48,049. We hebben dus nog een keurige afstand staan, maar dichter naar Frankrijk toe kruipen zou toch erg leuk zijn. Hier zijn dan wel betere resultaten voor nodig. Frankrijk liep namelijk weer uit omdat zij 3 keer wonnen en 1 keer gelijk hebben gespeeld.