De koppositie in de Bundesliga staat zaterdagavond op het spel bij het duel tussen Bayer Leverkusen en Bayern München. Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz, is als enige ploeg in de Duitse voetbalcompetitie nog ongeslagen en heeft aan kop van de ranglijst 1 punt voorsprong op Bayern München en RB Leipzig. ,,Heerlijk dat we daar staan. Maar er zijn pas 12 wedstrijden gespeeld, het gaat om waar we aan het einde van het seizoen staan”, zei Bosz.

Eerder in de week won Leverkusen met 4-0 bij 1. FC Köln. ,,Voor mij zijn overwinningen op teams als Köln belangrijker dan winnen van Bayern München. Tegen Bayern spelen we maar twee keer per seizoen, teams als Köln treffen we veel vaker. Je moet van zulke ploegen blijven winnen”, aldus Bosz, die complimenten kreeg van zijn collega van Bayern, Hansi Flick. ,,Leverkusen heeft een duidelijke stijl. Ze gaan uit van balbezit en zijn in staat om wedstrijden te dicteren”, zei Flick. ,,Leverkusen zit vol vertrouwen en speelt heel goed.”

1 punt

Volgens Bosz gaat zijn ploeg niet zomaar even winnen van de Duitse kampioen. ,,Bayern wint z’n wedstrijden weliswaar wat minder overtuigend dan vorig seizoen, maar ze winnen wel en staan maar 1 punt achter ons. Bayern is en blijft een topploeg.”

Bayer Leverkusen – Bayern München is zaterdag om 18.30 uur.