Paul Scholes is onder de indruk van Erik ten Hag, de nieuwe trainer van Manchester United. De middenvelder, die ruim 700 keer voor Manchester United uitkwam, is duidelijk: veel trainers kwamen met een eigen filosofie naar Old Trafford, terwijl er een trainer moet zijn die de filosofie van Manchester United waardeert.


Als voorbeeld – in gesprek met Gary Neville voor The Overlap, haalt Scholes Louis van Gaal aan: “Louis van Gaal kwam met een woord dat ik haat in het voetbal: een filosofie. Ik haat dat dat woord gebruikt wordt. Ik snap dat managers met hun eigen filosofie komen, maar ik vind dat United een eigen filosofie moet hebben. En een manager zou die moeten respecteren.”

Toen Scholes in 2013 nog speelde voor Sir Alex Ferguson, was er volgens hem al iets duidelijk: “,We wisten toen al dat Manchester City en ook Liverpool eraan kwamen. We wisten dat het moeilijk zou gaan worden. Er kwamen nieuwe managers en die kochten gewoon slechte spelers.”

Maguire

Scholes noemt Ten Hag een moedige manager. “Je moet de nieuwe manager bewonderen voor het meer directe spel. Ik ben wel onder de indruk van wat ik tot nu toe heb gezien van Ten Hag. Sinds de wedstrijd tegen Brentford spelen ze directer. Zorg gewoon dat de bal snel voorin is bij de beste speler. Zet Christian Eriksen centraal op het middenveld, een speler die de voorhoede in kan spelen. Ten Hag moest Harry Maguire er wel naast zetten, dat was moedig. Hij is een moedige manager.”