Manchester City kan de finale van de Champions League al ruiken! De ploeg van Pep Guardiola scoorde woensdagavond 2 keer in Parijs tegen Paris Saint-Germain en die belangrijke goals brengen Manchester City een stuk dichter bij dé door hen zo van gedroomde superprijs. Een vroege goal van Marquinhos werd via een toevalstreffer van PSG-plaaggeest Kevin De Bruyne en een fraaie vrije trap van Riyad Mahrez teniet gedaan: 1-2!

De 1e helft vloeide al gauw voort in een hoog tempo. Aan de bal liet City haar bekende dominante spel zien, en na de goal van Marquinhos veranderde daar niets aan. Bij de Parijzenaren gaf Ángel di Maria alweer een bepalende voorzet. Hij is nu, samen met clublegende Safet Susic, de recordhouder van PSG met 103 assists! (lees door onder de tweet).

Comeback City
In de tweede helft ging het snel voor City. Binnen 7 minuten waren de Engelsen langszij. Weer een kwartier daarna was het tijdelijk gedaan met de Franse hoop. Na een toevallige goal van De Bruyne, wiens voorzet plots binnenviel, en de geweldige vrije trap van Mahrez, kreeg Idrissa ‘Gana’ Gueye nog het bevel om eerder te gaan douchen.

Zijn doldwaze tackle leverde hem een directe rode kaart op. Mitchel Bakker deed 90 minuten lekker mee. PSG moet sowieso 2 keer scoren in Manchester. De return is op 4 mei om 21:00.