De WK-kwalificatieavond zit erop en we maken de balans op. Duitsland had het heel moeilijk met Roemenië. In Hamburg stonden de Roemenen lang voor, maar de Duitsers wonnen op z’n Duits met 2-1. Uiteraard maakte Thomas Müller de winnende in de slotfase.

In dezelfde groep J speelde concurrent Armenië met 1-1 gelijk bij IJsland. Duitsland heeft daardoor een voorsprong van liefst 6 punten op de rest.

In groep H won Rusland met 1-0 van Slowakije. De vice-wereldkampioen Kroatië won in dezelfde poule met 3-0 van Cyprus. Het is spannend, want zowel Kroatië als Rusland hebben na 7 speelronden 16 punten.

Groep E is eigenlijk al beslist voor de koppositie. België gaat onbedreigd aan kop met 16 uit 6. De Belgen verloren donderdag van Frankrijk in de halve finale van de Nations League en speelden geen kwalificatie. Estland deed dat wel en won met 2-0 van Wit-Rusland. De ‘concurrentie’ van België, Tsjechië en Wales, speelden in Wales gelijk: 2-2. Dus zonder te spelen mocht België weer wat steviger zitten op de hoogste zetel.