Duitsland en België kunnen de vliegtickets naar Qatar alvast boeken en de hotels gaan uitzoeken. De 2 landen zijn zo dicht bij plaatsing voor het WK van volgend jaar dat ze Qatar al kunnen ruiken. Duitsland had geen moeite bij IJsland en België won ook met de B-garnituur van Wit-Rusland. Engeland leek op weg naar een zege op concurrent Polen.

Polen-Engeland 1-1
Polen tegen Engeland was de topper van de avond, maar stelde lang teleur. Het was intens, dat zeker. Met veel gekibbel en irritante acties aan beide zijden. Het leidde vooral tot veel kaarten, maar voor lange tijd tot geen enkel doelpunt. Totdat Harry Kane opstond. Met een heerlijke poeier van afstand bezorgde de spits van Tottenham Hotspur Engeland de voorsprong.

De regelaar van Engeland had al een optie genomen op enkele hotels in Qatar, maar zag tot zijn afgrijzen dat Polen in blessuretijd nog langszij kwam via Damian Szymanski.

Engeland is nog wel de baas in groep I. Met 16 uit 6 is het WK toch dichtbij. Polen zag Albanië over zich heen wippen. De Albanezen wonnen met 5-0 van San Marino en zijn nu de 1e achtervolger van Engeland met 12 punten. In dezelfde poule won Hongarije (10 punten) van Andorra met 2-1.

De 1-1 van Polen in de slotseconde

Italië-Litouwen 5-0

Italië had behoefte aan een ruime zege na 2 teleurstellende gelijke spelen. En dat gebeurde thuis tegen Litouwen. Er werd liefst 5 keer gescoord. Moise Kean was de blikvanger. De spits maakte er 2 en bespeelde het publiek met kekke dansjes. Bij rust stond de Azzurri al met 4-0 voor.

Italië hoopte dat Zwitserland punten verloor tegen Noord-Ierland.

Noord-Ierland-Zwitserland 0-0

Zwitserland moest winnen bij Noord-Ierland om Italië bij te blijven in groep C. Dat lukten de Zwitsers echter niet. Mede dankzij de Noord-Ierse goalie Bailey Peacock-Farrell. Hij hield de strafschop van Haris Seferovic tegen.

Italië staat nu 1e in groep C met 14 uit 6. Zwitserland heeft 8 punten, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld dan de Italianen.

Kosovo-Spanje 0-2

Spanje had het andermaal moeilijk. Deze keer werd er maar nipt gewonnen bij Kosovo, 0-1. Pablo Fornals maakte in de 31e minuut de eerste Spaanse treffer. Het duurde tot aan de laatste minuut voordat Spanje er nog 1 bij maakte. Ferran Torres was daar verantwoordelijk voor.

Spanje verloor onlangs van Zweden in groep B en moest dus kijken naar wat zij deden woensdagavond.

Griekenland-Zweden 2-1

Griekenland stuntte tegen Zweden. De ploeg van bondscoach John van ‘t Schip kreeg al wat kansjes via bijvoorbeeld AZ-spits Vangelis Pavlidis, toen Anastasios Bakasetas de Grieken liet juichen. Pavlidis scoorde later alsnog en het werd nog spannend door Robin Quaison, maar het bleef bij 2-1.

Daardoor juicht ook Spanje, dat met 13 uit 6 aan de leiding gaat in de groep. Zweden volgt met 9 uit 4 en Griekenland heeft 6 uit 4 en blijft ook in de race voor een WK-ticket.

De 2-0 van Pavlidis

IJsland-Duitsland 0-4

Duitsland heeft de smaak te pakken onder de nieuwe bondscoach Hansi Flick en is heel dicht bij plaatsing voor Qatar. In Reykjavik was er niet veel aan de hand voor de Duitsers. Dankzij Serge Gnaby, Antonio Rudiger, Leroy Sané en Timo Werner werd het 0-3.

Omdat ‘concurrent’ Armenië punten verspeelde tegen Liechtenstein (1-1) heeft Duitsland nu een gat geslagen van 4 punten met nog 4 wedstrijden te gaan. De andere wedstrijd in deze poule tussen Roemenië en Noord-Macedonië was een bloedeloze 0-0.

De openingstreffer van Gnabry

Wit-Rusland-België 0-1

België won natuurlijk ook weer, maar het ging deze keer niet zo makkelijk als anders. Dat kwam omdat bondscoach Roberto Martinez voor het B-elftal had gekozen. Op zowat elke positie stond iemand van de B- of zelfs C-garnituur. Dennis Praet zorgde nog wel voor de 3 punten voor België.

Wales en Estland kwamen in dezelfde poule niet tot scoren (0-0) en dus liep België nog verder uit op de rest. De Belgen hebben na 6 speelronden 16 punten. Tsjechië en Wales hebben 7 punten. De Tsjechen hebben echter nog 1 wedstrijd tegoed, en Wales speelde tot nu toe zelfs 2 wedstrijden minder dan België