De Colombiaanse oud-topvoetballer Freddy Rincón verkeert in levensgevaar. De oud-speler van onder meer Napoli, Real Madrid en Corinthians werd in Colombia met zijn auto aangereden door een bus. Volgens de directeur van het ziekenhuis waarin de 55-jarige Rincón werd opgenomen, ligt hij met ernstig hoofdletsel op de intensive care.


Op videobeelden op sociale media is te zien dat een auto op een kruispunt vanaf rechts wordt aangereden door een bus. De auto vliegt meters opzij. Rincón zou de bestuurder zijn geweest.

Real Madrid plaatste op Twitter een steunbetuiging aan de Colombiaan. “We wensen Freddy veel kracht en liefde en hopen dat hij dit moeilijke moment zo snel mogelijk overwint.”

84 interlands

De middenvelder maakte in 84 interlands voor Colombia 17 doelpunten. Hij deed met zijn land mee aan de WK’s van 1990, 1994 en 1998. Op het WK 1990 in Italië maakte Rincón in de laatste groepswedstrijd tegen West-Duitsland in de blessuretijd de gelijkmaker (1-1), waardoor Colombia de 8e finales bereikte. Daarin was Kameroen na verlenging te sterk.