Peter Bosz kon een opsteker wel gebruiken en die kreeg hij vrijdagavond. Zijn club Olympique Lyon won de belangrijke wedstrijd tegen Saint-Étienne. De Derby du Rhône eindigde in 1-0.


Moussa Dembélé maakte na een kwartier vanaf 11 meter het enige doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller werd door Timothée Kolodziejczak onderuit gehaald in het strafschopgebied. Daarop dacht hij dat het een goed idee was om de penalty zelf te nemen. En dat bleek. Hij wachtte tot doelman Paul Bernardoni een hoek koos en schoof de bal daarna simpel in het doel.

2e overwinning op rij

Het is de 2e overwinning op rij voor Lyon, dat vorige week een eveneens nipte overwinning boekte bij ESTAC Troyes (0-1). Ook toen zorgde Dembélé voor het enige doelpunt. De Fransman heeft er nu 6 gemaakt dit seizoen.

De ploeg van Bosz is 6 competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag en houdt de aansluiting met de andere subtoppers. Lyon staat slechts 10e, maar het verschil met nummer 3 Olympique Marseille is 6 punten. Saint-Étienne is met 12 punten hekkensluiter.