FC Barcelona zit weer even in een dipje. De ploeg van trainer Xavi verloor zondagavond voor de 3e keer op rij in eigen huis. Rayo Vallecano, de club die Ronald Koeman zijn ontslag bezorgde, won brutaal met 0-1. Daar kon zelfs invaller Luuk de Jong geen stokje voor steken.


Veel ogen in de Barça-kleedkamer zullen gericht zijn op Sergiño Dest. De oud-Ajacied stond helemaal niet op te letten bij de enige goal van Álvaro Garcia.

Boze Frenkie

Dus moest Barcelona aan de bak om de achterstand te repareren. Voor rust lukte dat niet. Het spel van Barça was te slecht om door de muur van verdedigers van Rayo Vallecano heen te spelen.

De frustratie was voelbaar, ook bij Frenkie de Jong. De Nederlander werd gewisseld en had het daar zichtbaar lastig mee. Uit woede gooide de middenvelder zijn scheenbeschermers op de grond. Maar ook zonder De Jong ging Barcelona niet veel beter voetballen.

Supersub Luuk is niet zo super

Uiteindelijk bracht Xavi Memphis Depay en niet veel later Luuk de Jong binnen de lijnen. Met een omhaal probeerde boomlange Nederlander te scoren. Hij raakte wel een ronde vorm, alleen dat was de kale kop van Isi Palazon. Die zat onder het bloed, Luuk de Jong was de boeman. Maar belangrijker voor Rayo, er kon wat tijd worden gewonnen.

Want eigenlijk stond de hele 2e helft voor hen in het teken van tijdrekken. Dat deden ze op de gekste manieren. Zo ging er bijvoorbeeld iemand veel te dichtbij staan bij een vrije trap, hoorde hij vervolgens het fluitje niet en ramde hij de bal weg. Kleur kaart? Geel!

Dikke blessuretijd

Niet voor niks speelde ze in Barcelona tot de 103e minuut door. Want ook in de blessuretijd gebeurde een hoop waardoor het spel stillag. Ousmane Dembélé kreeg nog dé kans op de gelijkmaker, maar hij schoot tegen de knie van een Rayo-verdediger die op de lijn stond.

Dus verloor Barcelona voor de 3e keer op rij in eigen huis na nederlagen tegen Eintracht Frankfurt (2-3) en Cadiz (0-1). Real Madrid kan de bandjes voor de platte kar alvast oppompen, zij hebben het kampioenschap binnen handbereik.