Cristiano Ronaldo houdt ervan: records breken. En dus zal hij blij zijn met deze zaterdagavond. Hij werd opgesteld door de bondscoach van Portugal Fernando Santos. Ook betrof het een oefenpotje tegen Qatar. Het betekende wel de 181e interland van de superster en niemand in Europa heeft zoveel interlands op zijn naam staan.

Sinds september deelde hij het record nog met Sergio Ramos. De Spanjaard is echter gepasseerd door bondscoach Luis Enrique en kampt ook nog met een blessure.

Wil hij het wereldrecord breken dan moet Ronaldo nog wel even door. De Maleisische held Soh Chin Ann kwam tussen 1969 en 1984 tot liefst 219 interlands.

In de 3-0-zege op Qatar was Ronaldo ook nog verantwoordelijk voor een treffer. Ondertussen deelde Santos nog even een sneer uit aan trainer van Ronaldo bij Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer. “Hij moet aan spelen toekomen. Zijn laatste hele wedstrijd was in de Champions League. Als hij alleen tegen Luxemburg speelt, dan zal hij bijna 15 dagen hebben gehad zonder intensief te spelen.”