Schalke 04 is er niet in geslaagd om het gat met concurrent Mainz te verkleinen. De kelderkraker in de Bundesliga tussen de hekkensluiter uit Gelsenkirchen en de nummer 17 eindigde in 0-0, waardoor het gat 9 punten blijft. Mainz klimt door het punt naar de 16e plaats met evenveel punten als Arminia Bielefeld en Hertha BSC.

Schalke begon het duel met Dimitrios Grammozis als hoofdcoach op de bank. De Griek is de 5e trainer die de ‘Königsblauen’ dit seizoen leidt. Hij werd aangesteld nadat Schalke 04 zondag vrijwel de volledige technische leiding ontsloeg. De club uit Gelsenkirchen maakte onder meer een einde aan de samenwerking met trainer Christian Gross en technisch directeur Jochen Schneider.

17 schoten op doel

Zonder de nog geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar creëerde de thuisploeg weinig kansen. Mainz, met Jeremiah St. Juste in de basis en Jean-Paul Boëtius in de 2e helft in het veld, was gevaarlijker. De bezoekers hadden meer dan 15 schoten op het doel van Schalke, dat er daar maar 2 tegenover zette. Schalke-doelman Frederik Rønnow bracht kort voor tijd nog redding op een inzet van Robert Glatzel.