Het is niet bekend hoe het met voormalig Vitesse-speler Christian Atsu (foto) gaat. Van de 31-jarige aanvaller was het bekend dat hij dinsdag in Turkije levend onder het puin vandaan werd gehaald na de aardbevingen. Het is echter onduidelijk waar hij op dit moment is.


Zijn zaakwaarnemer, coach en clubarts hebben hun zorgen geuit over Atsu’s situatie. De Ghanese voetbalbond en Mustafa Özat, persvoorlichter van Atsu’s werkgever Hatayspor, bevestigden dat Atsu levend was aangetroffen onder het puin. Een dag later ontstonden er toch weer twijfels over zijn situatie en de plek waar hij zich zou bevinden.

‘Geen nieuws’

Zaakwaarnemer Nana Sechere plaatste een statement op Twitter. “Na de club-update van dinsdag, waarin stond dat Christian levend is teruggevonden, hebben wij nog steeds geen bevestiging waar hij op dit moment is. Zoals jullie je voor kunnen stellen, blijft dit een verschrikkelijke tijd voor zijn familie. We doen er alles aan om Christian te vinden.”

Volgens de Hatayspor-arts is er sprake van een misverstand. “Toen we het nieuws kregen en bij het ziekenhuis gingen kijken, was hij (Atsu) er niet”, aldus Gürbey Kahveci op de kanalen van de club. “Helaas moeten we concluderen dat Christian en Taner op dit moment nog niet gevonden zijn.” Ook sportief directeur Taner Savut ligt nog onder het puin. Hatay-trainer Volkan Demirel uitte al zijn grote onzekerheid.

‘Stop met speculeren!’

“Schrijf alsjeblieft niet dat hij het heeft overleefd zonder er zeker van te zijn dat hij het heeft overleefd”, aldus de voormalig topkeeper tegen de krant Hürriyet. “Mensen hebben families. Hoop, pijn en verdriet nemen toe. Zodra er nieuws is, laat ik het weten. Er is geen nieuws, nog. Anders zou ik dit niet delen.”