Olympique Lyon is de koppositie in de Franse competitie in de 20e speelronde kwijtgeraakt. De ploeg van aanvoerder Memphis Depay ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen FC Metz. Lyon heeft nu 40 punten, 2 minder dan Paris Saint-Germain en Lille, die eerder dit weekend wonnen.

Het is de 2e nederlaag dit seizoen voor Lyon. Vorige week verspeelde de ploeg ook al 2 punten met de 2-2 tegen Stade Rennes. PSG won zaterdag met 1-0 van Angers. OSC Lille versloeg Stade de Reims met 2-1.

Laatste minuut

Lyon kreeg in de 1e helft kansen via Karl Toko Ekambi. In de 2e helft waren Tino Kadewere en invaller Maxwel Cornet dicht bij een treffer. Ekambi leek zijn ploeg in de 74e minuut met ene intikker alsnog de voorsprong te bezorgen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte invaller Aaron Leya Iseka op aangeven van Farid Boulaya het enige doelpunt van de wedstrijd.