Een tevreden aanvoerder voor de camera’s van ESPN: Jens Toornstra was blij na de 5-0 zege van Feyenoord op IF Elfsborg. Na het 1e deel van het tweeluik in de play-offs voor de Conference League lijkt het zeker dat Feyenoord naar het hoofdtoernooi gaat. “Als we volgende week weer zo spelen, dan geven we dit niet meer weg.”

Feyenoord was in een sfeervolle Kuip veel beter dan de huidige nummer 4 van de Zweedse competitie. Luis Sinisterra was met 3 doelpunten de grote man bij de thuisploeg. Toornstra leverde de assist op de 1-0 van de Colombiaan en de 2-0 van Alireza Jahanbakhsh. “We hebben veel energie in deze wedstrijd gelegd”, zei Toornstra. “Alleen het laatste kwartier verslapte de concentratie een beetje. Dat mag je ons kwalijk nemen.”

Rood Bijlow

Feyenoord eindigde met 10 man. Doelman Justin Bijlow had aanvaller Marokhy Ndione beter kunnen laten lopen toen hij in de 81ste minuut bij een voorsprong van 5-0 bijna werd uitgespeeld. “Die rode kaart was een smetje”, zei Toornstra. “Maar al met al hebben we het heel goed gedaan.”