Arsenal wacht met een heerlijk gevoel op de 2e helft van de Premier League in januari. Dankzij Martin Ødegaard pakte The Gunners op bezoek bij Wolverhampton Wanderers ook hier de volle buit: 0-2. De mannen uit London profiteren door hun overwinning optimaal van het puntverlies van Manchester City eerder op de dag (1-2 Brentford) en mogen zich ‘winterkampioen’ noemen.

Door de overwinning staat Arsenal 5 punten los van de nummer 2 in de Premier League: Manchester City. Het duurde lang voordat de wedstrijd tot leven kwam. In de 1e helft hoefden zowel José Sá als Aaron Ramsdale namelijk geen enkele redding te verrichten. Gabriel Jesus schoot de bal weliswaar tegen de touwen, maar vanwege buitenspel ging dit doelpunt niet door.

Ødegaard

Wel was Jesus 10 minuten na rust betrokken bij de openingstreffer. De spits van Arsenal liet zich goed terugzakken, waardoor Vieira de ruimte kreeg. Deze ruimte werd goed benut waarna hij de bal panklaar bij Ødegaard bezorgde. Deze hoefde alleen nog maar binnen te tikken: 0-1.

In de 75e minuut was het opnieuw raak voor de 23-jarige oud-speler van Vitesse. De Noor pakte de rebound op en schoot snoeihard de 0-2 tegen de touwen. Na deze 2e treffer kwam Arsenal niet meer in moeilijkheden waardoor de Londense club zich verzekerde van de koppositie in de Premier League tot 2023.