Nottingham Forest gaat naar Wembley voor de finale van de play-offs voor een ticket naar de Premier League. De ploeg was over 2 wedstrijden na penalty’s de sterkste. Na een thriller in Nottingham won Forest de strafschoppenserie met 4-2.

Brice Samba werd de held van Nottingham Forest. De doelman ranselde als een puma de ene na de andere penalty van Huddersfield Town eruit.

Thriller
Tot een penaltyserie leek het eigenlijk helemaal niet te hoeven komen. Forest kwam in het volgepakte City Ground op een 1-0-voorsprong nadat het in Sheffield ook al met 2-1 had gewonnen. Brennan Johnson, zoon van oud-speler David Johnson, zorgde voor een hoop gebrul vanaf de tribunes. Hij gleed een perfecte voorzet van Sam Surridge binnen.

Na rust zorgde Sheffield United ineens voor een zieke comeback. Morgan Gibbs-White maakte snel gelijk, John Fleck zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-2. Dus was de stand over 2 wedstrijden helemaal gelijk: 3-3. Beide ploegen hielden elkaar daarna in de wurggreep en dus stevenden we af op een verlenging.

Penalty’s

De verlenging was typisch Brits. Vliegen, rennen, schoppen. Het kwam allemaal voorbij. Doelpunten zagen we niet, al scheelde dat ook een paar keer niet veel, en dus gingen we penalty’s nemen. Sheffield United begon met 2 missers en dus lag het voordeel bij de thuisploeg.

Joe Lolley kon voor de beslissing zorgen, maar hij schoot de bal naar Notts County – de andere ploeg in Nottingham. Dus werd het feestje op City Ground even uitgesteld, alleen gelukkig was daar Samba. De keeper stopte de pingel van Gibbs-White en dus was het feest daar. Een waanzinnige pitch invasion! Al deden de politie en stewards weinig moeite om de gelukkige Nottingham-fans tegen te houden.

Eindelijk weer terug?

En dus is Forest nog 1 puntje verwijderd van een langverwachte terugkeer in de Premier League. De laatste keer was in 1999. De 2-voudig winnaar van de Europa Cup 1 speelt in de finale op 29 mei tegen Huddersfield Town. Op Wembley ligt niet alleen een ticket voor de Premier League klaar, maar ook nog eens een gigantisch geldbedrag van 135 miljoen pond klaar.