In Brazilië is de verontwaardiging over het ‘minifestival’ in Mangaratiba in de staat Rio de Janeiro groot. Het feest met 500 gasten zou volgens de krant ‘O Globo’ zijn georganiseerd door Neymar. Vertegenwoordigers van de Braziliaanse ster zegt dat hij er niets mee te maken heeft.

Day Crespo, de belangrijkste woordvoerder van Neymar, zei dat de aanvaller van Paris Saint-Germain niet eens in Mangaratiba was. “We zeggen dat hij geen connectie heeft met met het feest. Mensen moeten het geloven. Is ons woord niets waard?”, reageerde ze toen haar werd gevraagd waarom Neymar zelf geen commentaar had gegeven.

Instagram

Twee vrienden van Neymar, DJ Miss Natália en YouTuber Ana Liz Bittencourt, publiceerden foto’s op hun Instagram-feeds waarin ze lieten zien dat ze in Mangaratiba aankwamen.

200.000 doden

In oktober raakte de aanvaller van PSG nog besmet met het virus tijdens een trip naar Ibiza en in maart was er nog verbijstering toen de Braziliaan de social distancing-regels aan zijn laars lapte. Brazilië heeft bijna 200.000 sterfgevallen als gevolg van COVID-19 en de ziekenhuizen raken overvol.